Vi öppnar studion!

Vi kan med glädje meddela att vi nu under hösten öppnar studion igen!
Håll i hatten för här kommer många nyheter!

Schema med tider och priser hittar du här
Boka din klass här
Allt om vår yoga online finns här
Våra kurser, Nybörjare samt fb- kursen finns här

Varmt välkomna till en inspirerande yoga höst


Yoga och Coronaviruset

Senaste tiden har flertalet evenemang runt om i sverige ställts in på grund av Coronaviruset, detta skapar så klart oro och rädsla runt om i samhället. Göteborgs Yogacentrum har skrivit en text som vi tycker är väldigt bra och vi vill citera den här:
 
I ljuset av samhällets och den enskilda individens utmaningar i förhållande till coronaviruset kan vi titta på vad vi hittar inom yogafilosofin, som kan vägleda oss kring detta.
Två av de viktigaste principerna i yoga i förhållande till oss själva och våra medmänniskor är Ahimsa och Satya.

Ahimsa betyder respekt för allt levande och att undvika att skada. De principerna har vi alltid följt så gott vi kan och det kommer vi fortsätta med nu, när det kan bli en större utmaning.
Satya betyder sanning. Både att vi själva håller oss till sanningen, men också att vi blir så lugna och klara inuti att vi kan se vad som är verkligt. Att vi kan särskilja mellan det som är våra föreställningar om verkligheten och det som är fakta. Att vi förhåller oss till verkligheten som den är och varken gör den informationen vi får mindre eller större inne i våra huvuden. Att vi försöker förstå att vår inre rädsla inte är verklighet och att det heller inte är en bra taktik att sticka huvudet i sanden och låtsas som ingenting.

Iyengar yogaskolan är en mindre skola/träningscenter där ca 80-100 personer vistas varje vecka. Som lärare känner vi oss i nuläget trygga med att hålla våra klasser som vanligt, och vi vill dela med oss vad vi gör och vad vi vill ha hjälp med för att skydda oss alla från smittsamma sjukdomar:

*Vi håller yogautrymmet och gemensamma utrymmen så rena som möjligt genom att bla moppa golvet varje dag det är verksamhet i lokalen, torkar och använder ytdesifektion på handtag och liknande.

*Vi rekommenderar att du som tränar regelbundet har egen matta. Det är självklart inget krav, men Yogamattor ger vi rabatt på under mars och april månad- 10% på alla mattor.

*Vänta 14 dagar med att komma till din yogaklass, om du har vistats i något av de mest drabbade områdena. *Kom inte på yogaklass om du hostar och nyser och tydligt är sjuk.

*Tvätta händerna regelbundet, både före och efter yoga och undvik att peta dig i ansiktet. Hälsovårdspersonal är överens om att det mest effektiva sättet att undvika virus är att tvätta händerna. Handsprit finns hos oss.

*Håll utkik på våra sociala medier och hemsidan för ytterligare information. *Kom ihåg att vi har virus runt oss hela tiden. Att praktisera yoga varje dag hjälper dig att behålla din goda hälsa.

Iyengar Yogaskolan med inspiration från Göteborgs Yogacentrum
 
Namaste ! Ylva och Marielle